Uită de imperfecțiunile de pe ten și acționează profesionist
Ce înseamnă, de fapt, color correcting? Ideea de bază a acestui trend de make-up pornește de la tehnica bine-cunoscută a culorilor complementare. La prima vedere, culorile care sunt opuse una față de cealaltă pe roata culorilor creează un contrast vizual foarte puternic. Însă, dacă le combini, se neutralizează una pe alta. Color Correcting se bazează exact pe acest efect. Iată de ce este o metodă îndrăgită de mulți make-up artiști profesioniști.
Cum procedez în privința color correcting
Primul pas este același ca în orice rutină de make-up: pregătește-ți tenul prin ritualul zilnic de îngrijire. Aplică produsele pentru corectarea culorii înainte de a folosi fondul de ten, pentru că ele reprezintă baza machiajului tău. Alege culorile complementare care se potrivesc și amestecă-le bine pe toată fața. Este indicat să utilizezi mai întâi texturile cremoase, cu ajutorul unui aplicator, și apoi să folosești un burete.
Ce culoare corectează fiecare tip de imperfecțiune
Pentru a obține un rezultat cât mai uniform și mai natural posibil, este foarte important să lucrezi cu nuanțele corecte. Mai jos, ți-am pregătit o listă cu tonurile potrivite ce corectează petele clasice de pe tenul tău și pe care le poți include în machiajul tău de corectare.
Corector de culoare sau concealer
Care este, mai exact, diferența dintre un corector de culoare și un concealer? Foarte simplu: un concealer acoperă petele și decolorările. Dacă optezi pentru o nuanță mai deschisă, poți folosi, în același timp, și un iluminator. Un corector, pe de altă parte, neutralizează în mod special decolorările puternice, pe care fondul de ten sau un concealer nu le poate acoperi. În categoria aceasta intră rozaceea, cicatricele acneice, dar și cearcănele foarte pronunțate.