PROTEJAREA PĂRULUI DE SOARE - CELE MAI BUNE 3 SFATURI
Protecția solară pentru față și corp este importantă - de acest lucru ne-am cam dat seama până acum. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de protecția UV, părul și scalpul sunt adesea neglijate, deși pot suferi daune la fel de semnificative. Îți vom arăta cum să-ți menții părul neted și strălucitor, chiar și după vacanța de vară, și cum să previi arsurile solare neplăcute de la nivelul scalpului.
Pe scurt: despre protejarea părului de soare
- Radiațiile UV nu deteriorează doar scalpul, ci și părul.
- Pentru o protecție solară optimă, ar trebui să porți pălării sau șepci în timpul activităților în aer liber.
- Alternativ, spray-urile de protecție solară pentru păr sau scalp protejează pielea capului și împiedică părul să pară gras.
- Protecția UV este deja integrată în multe balsamuri leave-in.
DE CE ESTE IMPORTANTĂ PROTECȚIA SOLARĂ PENTRU PĂR ȘI SCALP?
La fel ca pielea de pe față și corp, scalpul se poate arde și poate dezvolta afecțiuni ale pielii cauzate de expunerea la soare. Deși scalpul este acoperit în mare parte de păr, expunerea prelungită la soare poate duce la roșeață și iritații dureroase, mai ales dacă porți cărare. Prin urmare, nu trebuie să neglijezi protecția UV pentru scalp.
Structura părului tău poate fi, de asemenea, deteriorată de radiațiile UV. Acestea distrug proteinele părului și reduc conținutul de lipide din păr. Acest lucru face ca firele să devină uscate și fragile și, în cel mai rău caz, acest lucru poate duce la vârfuri despicate.
De altfel, culorile deschise de păr, cum ar fi părul blond, sunt deosebit de sensibile la lumină. Prin comparație, părul închis la culoare are un conținut mai mare de melanină, care acționează ca o protecție naturală împotriva luminii.
CUM SĂ-ȚI PROTEJEZI PĂRUL ȘI SCALPUL DE SOARE
Acum ai aflat de ce părul și scalpul tău nu ar trebui să fie prieteni la cataramă cu razele soarelui, dar ce poți face pentru a preveni efectele negative ale acestora, în vacanță sau în timpul liber? Iată câteva sfaturi practice.
1. POARTĂ O PĂLĂRIE/ȘAPCĂ
Cea mai ușoară cale este, desigur, să stai la umbră, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil dacă mergi la înot sau practici alte sporturi în aer liber, de exemplu. Atunci ar trebui să optezi pentru o pălărie sau o șapcă. Regula, în acest caz, este: cu cât mai multă suprafață acoperită de parasolar, cu atât mai bine.
2. FOLOSEȘTE SPRAY DE PROTECȚIE SOLARĂ
Dacă vrei să mergi la înot sau dacă o pălărie nu este practică din alte motive, ar trebui să folosești protecție solară, în special pe creștetul capului. Deoarece crema de protecție solară este dificil de aplicat și, de asemenea, îți poate face părul să pară gras, poți folosi și un spray de protecție solară. Poți pulveriza acest spray exact pe rădăcini, fără să aplici prea mult pe restul părului.
3. FOLOSEȘTE PROTECȚIE UV PENTRU PĂRUL TĂU
În zilele noastre, multe produse de îngrijire a părului conțin deja protecție UV, ceea ce face ca rutina ta de îngrijire a părului în timpul verii să fie foarte simplă. Dacă ești în vacanță sau călătorești, de multe ori poți folosi pur și simplu un balsam leave-in, care are mai multe beneficii în același timp. Acesta nu numai că îți face părul moale și ușor de pieptănat, reduce încrețirea și adaugă strălucire, dar protejează și împotriva radiațiilor UV.
Cu toate acestea, dacă vrei să utilizezi un produs special, poți folosi și un spray suplimentar de protecție solară pentru păr.
MAI MULTE SFATURI DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI PENTRU VACANȚA LA PLAJĂ
- Udă părul înainte să înoți: În acest fel, părul nu va putea absorbi atât de mult clor sau apă sărată dăunătoare, deoarece va fi deja îmbibat cu apă.
- Nu purta părul desfăcut atunci când înoți: Atunci când este ud, părul este foarte sensibil și se încurcă rapid. Poți preveni acest lucru prin a nu purta părul desfăcut în piscină sau în mare. Cel mai bine este să îl legi într-un coc înalt, deoarece apa sărată sau plină de clor poate, de asemenea, să îți usuce părul sau chiar să îi schimbe culoarea. Prin urmare, cel mai bine este să reduci la minimum contactul părului cu apa.
- Protejează părul cu un ulei: Dacă intenționezi să înoți sau să faci scufundări pentru o perioadă lungă de timp, poți aplica pe păr un ulei de păr care conține ulei de cocos, de exemplu. Acesta formează o peliculă protectoare și împiedică părul să absoarbă substanțele chimice și mineralele din clor sau din apa sărată.
- Spală părul cât mai curând posibil: Chiar dacă îți protejezi părul pe cât posibil, cel mai bine este să-l speli cât mai curând posibil după înot, pentru a elimina orice reziduuri. Agenții chelanți din șampoane, cum ar fi EDTA tetrasodic, EDTA disodic sau acidul ascorbic, te pot ajuta să faci acest lucru. Aceștia asigură că metalele și mineralele sunt îndepărtate și sunt adesea conținute de șampoanele de detoxifiere sau destinate unei curățări profunde. Poți folosi apoi o mască nutritivă și un balsam.
- Ai grijă de scalp: Scalpului tău îi este greu din cauza apei, soarelui și altor factori. De aceea, ar trebui să-l răsfeți cu seruri, exfoliante sau măști pentru scalp o dată sau de două ori pe săptămână.
RO BRANDS
CU SPF
CONTENT DE FRUMUSEȚE ȘI ÎNGRIJIRE A PIELII
Anne Wüstmann - redactor freelance în domeniul frumuseții
Autoarea activează ca freelancer de ani de zile, redactând articole pentru reviste renumite de lifestyle. Este pasionată de frumusețe, nutriție, sănătate și sport. Preferatele ei în materie de frumusețe includ un iluminator bun, sucul proaspăt de țelină și Pilates.
Prin aplicarea corectă, uleiul de păr poate deveni un secret de îngrijire pentru părul tău. Află cum poți profita la maximum de beneficiile sale.
AFLA MAI MULT...O piele a capului care îți dă senzația că te strânge și senzația de prurit pot fi destul de neplăcute. Află cum poți readuce echilibrul pielii în zona scalpului.
AFLA MAI MULT...